Известие

Collapse
No announcement yet.

Основен ремонт на двигател за 156 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Два пъти съм лепил болтове вече. Така, че внимавайте. Те тези на главата са си здрави по принцип, но горе на валовете на лагерите е чудо.
    колега оем когато се поставят пети при смянана на ремъци, после капачките на лагерите(на разпределителните валове) с динмометричен ключ ли се стягат? защото при мен ги стегнахме без такъв, и сега като чета темата се питам да не се прецака нещо.
    alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

абе как се пасва мнението на друг колега в собственото съобщение , че нещо не го направих както трябва?
      alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Първоначално публикувано от muchev Покажи съобщение
        Два пъти съм лепил болтове вече. Така, че внимавайте. Те тези на главата са си здрави по принцип, но горе на валовете на лагерите е чудо.
        колега оем когато се поставят пети при смянана на ремъци, после капачките на лагерите(на разпределителните валове) с динмометричен ключ ли се стягат? защото при мен ги стегнахме без такъв, и сега като чета темата се питам да не се прецака нещо.
        С динамометричен ключ се стяга разбира се. От стягане на ръце съм патил вече. Много лесно се късат резбите на втулките. Веднъж пренатегнати резбите се разпъват и после при развиването болта излиза заедно с навивките на втулката.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Lisan Покажи съобщение
          Никой сериозен майстор или сервиз няма да седне да прави тези тарикатлъци!!!! По простата причина че на финала разликата ще е максимум 100лв!! Сигментите на 2.0 Т.С са 200лв,а тези от ситроена 60лв сложи за стругар по мин. 10лв на бутало и кво става- 100лв разлика. А обратния ефект е поразяващ,с тези по дебели сигменти износването на цилиндрите е много по голямо!! Като се прави нещо трябва да се направи като хората,за да може сервиза да даде реална гаранция и клиента да остане доволен. Верно че излиза скъпо основен на Т.С,но това е правилното решение
          Съжалявам.че пиша по стара тема,обаче искам да уточня някои работи по изказването на Lisan.
          1.Колата е моя и мога да правя всякакви тарикатлъци по нея.
          2.Не претендирам да съм сериозен майстор,но нито една от колите ми не е влизала в сервиз по никакъв повод,освен да мине на стенд,защото нямамам такъв.
          3.Стругаря ми е познат и ми взе 10лв.за 4-те бутала.
          4.Сегментите от 200 лв.сигурно ги мислиш за оригинални?
          5.Излиза,че при Ситроена износването е поразяващо!
          6.Съгласен съм,че ремонта на Т.С излиза скъпо,така че без тарикатлъци не виждам никакъв смисъл въобще да се прави.
          7.Алфата със Ситроеновите сегменти,вчера се върна от Неапол-разход на масло-0/3800 км.
          Не препоръчвам на никой да слага такива сегменти ,аз го направих от любопитство и не мога да дам реална гаранция.Като се счупи мотора ще пиша веднага.За сега съм доволен!!!
          sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

Koлеги имам огромен проблем моля за помощ!!!!

Притежавам Алфа Ромео 2.0 155 к.с. преди месец ми изтропа лагер (чуваше се силно тракане)Вчера я закаарах на майстор,той и смени биелните лагери единия беше изплущял, без повреди по вала! Взех я днес покарах и пак взе да се чува,този път доста по слабо тракане при 2000 3000 оборота ...Какво да правя ? Какво може да е основни лагери,дистанционни шайби,шлайф на вала... ако някой има в наличност вал за продан. Обадете се 0877 22 18 20 Николай скайп beast_mw Maйстора каза,че вала е добре и лагерите които сменихме не са на 1-ви ремонт а стандарта Моля за помощ ...Търсете ме и на лично съобщение понеже не съм наясно с опцийте на форума !!! Благодаря предварително !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Това "без повреди по вала" как го установихте?
              Доколкото разбирам майсторът е сменил биелните лагери без да сваля вала. Но дали е премерил размерите на шийките и тези на лагерите стегнати в биелите? Щом размерите са на първи ремонт има вероятност предишния шлайф да е бил изпортен.
              Маслено налягане на тихи обороти мерихте ли?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Майстора как позна че вала е добре, така на око ли - няма надиране не е посинял значи е добре.Мери ли с микрометър, знае ли заводските и допустимите стойности.Значи валя се сваля, мери се, прави се шлайф и се слага ремонтен комплект лагери.

Любо извинявай докато го постна и си го написал.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение

Любо извинявай докато го постна и си го написал.
                  Няма проблем . Важното е че 2 глави мислят по-добре от една

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от иван к Покажи съобщение
                    около 2000лв.
                    абсолютно .
                    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Working...